6 juli 2022
19:00

Gällstads FK

"Kullens" hattrick avgjorde mot Rydboholm

Under onsdagen spelade GFK sista matchen innan sommaruppehållet när man tog sig an Rydboholm på bortaplan. Inför matchen hade man pratat om att ge allt för varandra dom 90 sista minuterna innan det välbehövliga avbrottet, men av det syntes intet under matchens första 45 minuter.

GFK har mycket boll och bygger upp spelet från backlinjen, men man kör fast när man försöker etablera spel på Rydboholms planhalva. I den 10:e minuten får Rydboholm frispark drygt 21 meter från mål. Mittbacken Robin Hall i Rydboholm tar sats och får på en kanonträff som sitter klockrent i Jonathan Kisch högra kryss. Ingenting man kan göra åt det och 1-0 till Rydboholm. Halvleken fortsätter i samma mönster där GFK inte får till något anfallspel alls och Rydboholm känns klart farligare än GFK i sina attacker. GFK:s farligheter kommer via högerkanten när man slår långt på yrvädret John Rosell som i stort sett är den enda GFK:aren som slår ut sina motståndare men så mycket mer än inspel som bryts eller rensas undan blir det inte. Efter en av GFK:s sämre halvlekar för året låter tränare Tommy Bohman laget höra det under halvtidssnacket.

I den andra halvleken är det en helt annan fart på GFK som tagit utskällningen i pausen på rätt sätt och som driver upp tempot direkt från start, men det verkar gå troll i målgörandet. Under den andra halvleken räknar man det till fem träffar i virket (3 stolpträffar och 2 i ribban), varav 3 utav dem kommer innan det efterlängtade kvitteringsmålet i den 63:e minuten. Efter en överlappning slår Linus Håkansson ett inlägg som Mattias "Kullen" Johansson når högst på inne i boxen och får till en träff som går in till 1-1. GFK trycker efter målet ner Rydboholm och man hittar framförallt 2-mot-1-lägen ute på kanterna och får in mer spelare i boxen. I den 75:e minuten tappar John Rosell bollen i ett anfall men vinner direkt tillbaka den och forsar fram på högerkanten. Innan krampen slår till i båda vaderna slänger han sig och får in ett inspel på backen som Mattias kan forcera in till 1-2. Med svåra smärtor hinner knappt assistmakare Rosell av planen för att få behandling innan GFK får straff sedan Linus gått omkull i straffområdet. Mattias får chansen från 11 meterspunkten att bli hattrickskytt och han tar den när han placerar bollen i målvaktens vänstra hörn samtidigt som målvakten går åt andra hållet, 1-3. GFK har därefter full koll, sånär som på något läge då man slår bort bollen till motståndare i uppspelsfasen. Men 3-1 till GFK blir slutresultatet och nu får grabbarna vila ett par veckor innan höstsäsongen startar upp i Augusti där man möter Sandared på Åvalla den 10:e i höstuppstarten.